pühapäev, 7. juuni 2015

Otepää Jooksutuur

Järjekordne maraton joostud, seda korda siis nii, et esimesel päeval 10 km, teisel 17,195 km ning kolmandal 15 km.
Võistlus toimus Lõuna-Eestis - esimene päev Otepääl või täpsemalt Tehvandi radadel. Teisel päeval Pühajärvel ja Otepääl ning kolmas päev toimus Käärikul, Kekkose rajal.

Tehvandi rada algas kenasti mööda asfaldi ja alla mäge aga umbes teise kilomeetri järgselt ootasid ees tõusud ja neid oli täitsa palju. Egas need tõusud polnud lihtsad aga egas nad midagi hullu ka polnud. Pigem häirisid hoopis laskumised, mis olid nii järsud, et ei võimaldanud tihti mõnusalt jooksmist.
Ise läksin rajale plaaniga suhteliselt rahulikult joosta ning hoida keskmine tempo seal 4:30 min/km kandis. Selline tempo andnuks 45 minutit lõpu ajaks, tegelikkuses läks aega natukene rohkem ja esimese päeva aeg oli 45:27.

Pühajärve jooks viis alguses tavapärasele ümber Pühajärve jooksu rajale, kuid kui Pühajärve jooks keerab ära vasakule ja viib juba otsaga finishisse siis sel korral viis jooks veel Otepää poole.
Kui esimesel päeval oli pidevalt selline kerge varu sees, siis teisel päeval läks lõpu poole juba tõusudel tsipa raskemaks. Õnneks viimane paar kilomeetrit oli Otepäält mööda kergliiklusteed Pühajärvele ehk siis üldiselt alla mäge ning see oli juba mõnusalt kerge ja joostav.
Enda plaan oli jällegi hoida tempot 4:30 min/km juures, läks tsipa rohkem ja keskmine tempo tuli lõpuks 4:33 min/km, aega kulus selle distantsi läbimiseks siis 1:18:07.

Kääriku jooks tundus juba ette raske tulema. Esiteks näitasid esimese ja teise päeva numbrid, et sel päeval ootab meid ees enim tõusumeetreid - umbes 250. Teiseks olid hommikul ikka jalad väga rasked ja vaevalised. Soojendus neid väga paremini liikuma ei pannudki. Samas jooksu algus oli täitsa lubav ja seda vaatamata väga pehmele pinnasele. Kuid pikad tõusud, neist pikim viis Harimäele ja kestis üle kilomeetri, need sõid jalgadest kõvasti jõudu ja nii polnud muud kui tõdeda, et raske on. Harimäe joogipunktis jäin kaaslastest ka maha - no ei oska hoo pealt topsist juua. Edasi nägin kaaslasi pidevalt aga ei suutnud järgi võtta. Väga ei julenud spurtida ka kuna ikkagi raske oli ja veel 7 kilomeetrit joosta.
Kui umbes 4 km'i enne lõppu jõudsid paar jooksjat kõrvale, siis võtsin nende sappa ning koos läksime lõpuni välja. Päris lõpus oli veel jõudu isegi viimasest tõusust üles spurtida ja sellest kolmikust parim tulemus välja võluda.
Algne eesmärk oli üritada see etapp samuti läbida 4:30 tempos aga hommikul leidsin, et kui suudaks läbida tempos, mis tooks maratoni kogu aja 3:15 sisse, siis oleksin väga rahul.
Kahjuks jäid mõlemad eesmärgid täitmata ning kolmanda päeva aeg oli 1:12:14.

Kokkuvõttes maratoni aeg 3:15:48, mis andis antud võistlusel 31 koha. Kusjuures ühe koha kaotasingi viimase päevaga ning 30'nes koht jäi 18 sekundi kaugusele.
A noh mis siin ikka põdeda, järgmisel aastal võimalus vigade paranduseks :)

Päris mõnusalt raske jooks oli!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar