teisipäev, 28. september 2010

Operatsioon B

Õigem oleks küll öelda operatsioon N aga B kõlas paremini, kindlasti tingitud ühe instrumentaal vokaal ansambli loomingust. Aga see selleks.

Operatsioon N ehk nina op on tõusetunud päevakorda. Nimelt sai täna nina arstil käidud ja teada sain seda, mida paar aastat olen nii või naa teadnud - nina vahesein on kõver, mistõttu ei liigu läbi nina piisavas koguses hapniku. Hapniku vähesus siis annab sporti tehes tunda kõrgema pulssi näol ning puhates (loe magades) ei saa aju ja organism piisavalt hapniku, et koormustest taastuda (organismi sooritusvõime aga teatavasti paraneb just puhates).
Iseenesest ei pea kohe noa alla tormama, saab edasi kasutada ka apteegist vabalt kätte saadavaid ninaplaastreid, need hoiavad sõõrmed lahti ja hapnik liigub, aga tüütu on ju nii, rääkimata kulukusest.

Operatsiooni miinus on see, et järjekord on nii umbes vähemalt pool aastat ja pärast oppi võiks umbes kuu aega spordiga mitte tegelda, vältimaks vana olukorra taastumist.

Eks peab mõtlema, mida ja kuidas teha. Kuu aega treening pausi ei kõla, nö hooaja keskel (kevadel), just eriti hästi. Vahest on tark mõte lükata operatsioon järgmise aasta sügisesse (oktoobrisse) ja aastakese veel plaastrite ja muude abivahenditega hakkama saada.

5 kommentaari:

  1. ojaaa :) olen sellise operatsiooni läbi teinud ja ei soovita ka suurimale vaenlasele :D mul avaldus see vaheseina kõverus pigem pideva kroonilise nohuna. hoolimata opist pole nohu ka kusagile kadunud, eriti hästi hakkab nina jooksma sporti tehes. aga jah, peale oppi 24H umbes magada ei saa, vähemalt mina ei saanud, kuna tampoonid ninas ja suu kaudu hingates muutub keel kuivaks nagu paber. samuti on keelatud kuni kuu hiljem sauna minna.

    VastaKustuta
  2. Ma vist jätsin mainimata, et mulle on korra see op tehtud aga ju ma kiirustasin nö normaalsesse ellu naasta.
    Seega tean, mida see op tähendab :)

    VastaKustuta
  3. a miks seda uuesti tehakse siis? ebaõnnestus?
    krt see sportlase elu on ikka raske. Ma otsin põlveopile sobivat aega, aga vaatad kalendrisse ja põlegi nagu sellist sobivat auku.

    VastaKustuta
  4. Ma ise arvan, et kunagi sai liiga kähku a'la sauna mindud, sporti tegema hakatud või mis iganes ehk tekkis mingi vereklomp kusagile ja olukord nö taastus.

    Aga egas see sportlase elu kerge ole jah :)

    VastaKustuta