kolmapäev, 2. märts 2011

Uued liikumised

Nii plirts-plärts käes on Märts.
Õnneks väljas veel plirts-plärts ei ole aga märts on käes küll :), mis tähendab, et järgmise Tartu Nelikürituse ürituseni, Tartu Jooksumaraton, on jäänud natukene enam kui 2 kuud. Täpsemalt toimub üritus 8ndal mail. Sellest ajast omakorda 3 nädalat edasi on Tartu Rattaralli.

Raske kuu see mai kuu.

Selleks, et see kuu edukalt üle elada sai alustatud ettevalmistusega. Ehk hakkasin jooksmas käima.
Alguses oli küll väike hirm, et väljas lumi ja jää, et noh libe või nii. Aga asjatu hirm. Oma ühe paari tossuga, loe olematu mustriga toss, pole lumel erilist libedust märgata. Jäisel teel tõesti on libe aga õnneks kukkunud veel ei ole.
Tänaseks tehtud kaks jooksu trenni.
Esimene kestis 1:01:59, mille raames sai läbitud 8,17 km ehk keskmine kilomeetri läbimise kiirus 7:35. Keskmine pulss oli 142 SLS. Ehk tegemist oli sellise kerge trenniga ja jooksmise meelde tuletamisega.
Teine trenn kestis 1:30:07, läbitud sai 12,93 km, keskmine kilomeetri läbimise aeg 6:58, keskmine pulss 148 SLS.
Teist trenni sai alustatud oluliselt kiiremalt kui esimest ja tempot sai hoitud kuni 11 km-ini, kuid siis hakkasid jalad tõsiselt valu tegema. Võtsin kiiruse alla ja kulgesin rahulikult kodu ära.
Valu tingitud kindlasti asjaolust, et kaks trenni olid teineteisele järgneval päeval, mis polnud vast kõikse parem mõte kui pole kaua jooksmist meenutava tegevusega tegelenud. Aga eks see natukene ebakindel jalgealune tekitab ka lihastes pingeid.

Aga kokkuvõttes mõnused trennid oli. Algselt tänaseks planeeritud pooleteise tunnine jooks jäi ära, kuna muud kohustused tulid vahele. Samas arvan, et see oli isegi hea, oht jalgadele liiga teha täitsa aktuaalne.

Vaatamata tehtud jooksudele ei tähenda see, et suusatamisega selleks aastaks kõik. Suusatada plaan nädalavahetusel, sellise pikema trenni näol. Pealegi, hetkeks läbitud 869 km suuskadel. Äkki venitab 1000 km-i ikka täis :).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar