pühapäev, 18. märts 2012

Nädala kokkuvõte

Jälle üks nädal läbi.
Nädala teine pool sisaldas siis tundi IntervallVenttis, üle kahe ja poole tunni jooksu ning natukene alla tunni jalgratast. Rullitama siis ei jõudnudki, eks siin oma süü oli lihtsalt laiskusel - tundub mugavam olevat kodus riided selga toppida ja rattaga sõitma minna.

IntervallVentti - pärast trenni treener kiitis, et sai kõvasti tehtud. Peab tunnistama, et endal küll sellist tunnet ei olnud. Küll jah sai jälle kätekõverdusi tehtud - umbes 5 nädalat polnud saanud siis tänu haigele küünarnukile selliseid liigutusi teha - samas lõpu poole oli tõsiseid probleeme jaksamises. Lihtsalt polnud jõudu. Ise kahtlustasin väikest haigust kehas, selline üldine jõuetu tunne ja olemine oli aga võibolla siis lihtsalt sai alguses piisavalt kõvasti trenni kaasa tehtud, et lõpus polnd jaksu.
Numbrid - 1 tund, 154/183

Jooks - laupäeval oli kavas kõige pealt 2,5 tundi rahulikus tempos, st pulss mitte üle 146, jooksu ja seejärel 6 korda 20 sekundit kiiresti 1 minutilise rahuliku kulgemisega.
Kokku kogunes trenni aega 2:38, läbitud sai 22,4 km-i (2,5 tunniga sai läbitud 21,07 km-i :)). Pulsi numbrid kokkuvõttes olid 142/180.
Enesetunne oli täitsa hea, 2 tundi sai joostud ilma, et mingeid probleeme või murepilvi oleks olnud. Selline hea kerge kulgemine. Esimesed 7-8 km-i olid km-i ajad umbes 7:30 min/km kohta, pärast seda kiirus tõusis, pulss langes ja enesetunne läks veel paremaks.Arvata on, et algne kõrgem pulss oli tingitud mõned hetked enne trenni kohvi joomisest.
Kiirendused olid ka täitsa head, kiirus umbes 2:50 - 3:00 min/km kohta. Esimene kiirendus oli muidugi harjumatu - rahuliku kulgemise peale oli äkki vaja kiiresti jalad liikuma panna.

Ratas - plaan oli kergelt kerida aga natukene läks ikka kangutamiseks, võibolla oli ka keha vähe eilsest väsinud. Igatahes kokku sai läbitud natukene üle 21 km-i, aega kulus 56 minutit, pulss oli 138/151 (leidsin pikemaks jooksuks hea ringi).


Muud juttu ka, nimelt olen Polari kella kasutanud alates 10.11.2011 ja peab tunnistama, et alles viimasel ajal olen tähele pannud Polari veebilehel olevat infot, mis hindab kui koormav oli treening organismile.
Miks see mulle viimasel ajal silma/kõrva jäänud on, põhjust hästi lihtne - pidevalt on seier nö rohelises.

Skaala on jaotatud seal kolmeks - roheline (oled ilusti trennist taastunud, pane edasi. Pidevalt rohelises olles võib intensiivsust tõsta), kollane (trenni võib teha aga madala intensiivsusega) ja punane (treenimine pole soovitatav).
Viimase kolme nädala jooksul sain eile natukene kollasesse seieri, muidu pidevalt rohelises olnud. Ka pikad jooksud on olnud nii palju madala intensiivsusega, et organism taastub neist kenasti ja kiiresti.
Kusjuures tundub, et seda skaalat tasub täitsa vaadata - nt Alutaguse Maratonile eelneval nädalal oli skaala suhteliselt kõvasti punases ja too maraton oli ka väga raske. Samas TM-i ajaks liikus seier päris alla ehk organism oli korralikult puhanud ja see väljendus ka TM-il, kus oli mõnusalt kerge.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar