pühapäev, 10. oktoober 2010

Pärnumaal pole ka suurt viga :)

No nii, 4 tundi, täpsemalt küll 4:08:07, rattasõitu Pärnumaal tehtud. Läbitud sai selle ajaga umbes täpselt 100 km. Negatiivse poole peale tuleb kanda liiga kõrge keskmine pulss, 151. Normaalne oleks umbes 141 juures.

Kui otsida põhjendusi, miks pulss nõnna kõrge oli, siis üheks selleks oli kindlasti asjaolu, et trenniga alustades, umbes 8:15 oli väljas temperatuur +1, mistõttu läks päriski palju energiat sellele, et keha sooja saaks. Peab mõtlema, kuidas ja mida teha, et sõitma hakates oleks kohe soe. Liiga palju riideid ole kindlasti lahendus, kuna siis hakkab ju pärast palav. Võibolla on lihtsalt valed riided.
Aga teine põhjus peitus kindlasti neljapäevases trennis. Nimelt kui vaadata pulssi liikumist, siis umbes viimane tund oli pulss pidevalt kõrgel ja seda oli ka sõidu ajal tunda - keha oli nõnna kaheksas kui vähegi olla sai. Lihased alles valused ja kanged ja mida kilomeeter edasi seda raskem oli sõita ja olla. Eks nädala pärast peab lihtsalt targem olema tempo valikul jne.
No ja väike põhjus võis peituda ka väheses unes, mis eelnes trennile. Kuigi seda põhjust otseselt ei tundnud sõidu jooksul.

Muidu oli päris tore sõita, kui eelnevad kaks esimest mure välja arvata. Ilm oli kena, hommikul lausa udune (vahe pääl oli siil udus tunne), päeva peale tuli päike välja. Noh kena.

Nädala lõpuks siis kavas veel poolteist tunnikest korvpalli. Vahest saab lihased pehmeks. Muide seekord on sellest lihaste otsimise trennist väljumine seotud väiksema valuga kui kevadel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar