teisipäev, 14. detsember 2010

Veerpalu, hoia alt!

Eile oli selline üllatav päev, et lund ei sadanudki. Noh mulle tundus, et kohe terve päev ei sadanud. Temperatuur oli selline mõnus, päeval -4, õhtul -6. Ainus ebameeldiv asjaolu oli tuul aga noh egas siis metsa ju puhu :).
Igatahes saigi õhtul Piritale mindud, klassikasuusad kaasas ja tahe suur. Igaks petteks võtsin pidamise määrde ka kaasa, et noh kui vaja panen alla.
Üldiselt suusk pidas hästi, vähemalt alguses. Kuna suusa all olev määre oli varasemast seal ja soojema lume jaoks, siis tulem see, et määre hakkas all külmuma. Korra üritasin õige temp määret ka alla panna aga seda asja peab veel harjutama - nühkisin määrde pulgaga mööda suuska ja ei tahtnud sealt eriti midagi külge hakata (kuigi kaasas olnud määre oleks idee poolest pidanud sobima temperatuuriga).
Õnneks aga see pidamise kadumine väga hull ei olnudki. Võibolla oligi hea, sai harjutada mitte nii hea pidava suusaga vahelduvtõuget, samm lühemaks ja tihedamaks.

Trenn ise nägi välja siis väikeste ringide tegemist jälle, seda nii keppidega kui keppideta. Päris huvitav oli. Vahe peal käed ja sellega koos ka keha hakkab küll vasakule paremale käima, mitte ainult üles-alla nagu peab aga polnd hullu. Kui märkasin, et viga sees, siis parandasin kohe liikumist.
Samas tuleb veel harjutada, just selles valguses, et tundub, et samm on tsipa liiga pikk, see aga teeb tasakaalus olemise libiseval suusal raskemaks.
Lisaks vist oleks vaja, et keegi kõrvalt tuleks vaataks ja hindaks ning kommenteeriks, mida kus veel korrigeerida. Ise ei tunneta kõike.

Trenni aeg kokku 01:50:06, läbitud sai 17,3 km, keskmine pulss 154 SLS, max pulss 176 SLS (see number päris hea, arvestades, et trenni lõpuks tegin ühe 4 km-ise ringi ka, mille keskel (teises pooles) Tamme tõus, kus sai sammumise asemel üritatud ikka suusatamise laadsete liigutustega üles minna). Kaloreid kulus väidetavalt 1684 kcal.
Pulss jagunes umbes nii:

60-119 0:00:26
120-139 0:07:32
140-159 1:25:58
160-175 0:16:10
176-183 0:00:00

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar