reede, 11. märts 2011

Mäkke jooks siledal maal

Üleeile oli siis kavas 75 min jooksu. Väljas oli päris korralik tuul aga mõtlesin, et mis siis ikka, lähen ja jooksen. Kui aga soov on joosta konkreetses pulsi vahemikus, siis tuleb tõdeda, et selline ilm just abiks ei ole :)
Pärast 30 sekundilist jooksu keerasin vastu tuult ja siis oli täpselt selline tunne nagu hakkaks mäkke jooksma. Üritades hoida seatud pulssi (keskmine 140 SLS juures), tuli vahe peal liikuda olematul sammul. Tunne oli nagu jookseks koha peal :)
Õnneks aga edasi tagasi joostes on tulemiks see, et kord tuul takistab, siis jälle abistab :)

Igatahes täitsa huvitav jooksu kogemus 01:17:09 jooksul. Läbitud sai 10,1 km (ei lootnud 10 km-i täis saada aga näed, läks õnneks). Keskmine pulss tuli täpselt 140 SLS (enne trenni seadsin vahemikuks 135 - 143 SLS), max pulss väidetavalt 180 SLS aga ei tea, kuidas ja millal see tuli. Kahtlustan tehnika viperust. Kella pealt pulssi jälgides jäi silma maks number 150 SLS. Vaadates SportsTrackeri pulsi graafikut, siis seal ka max liigub 153-ni, v.a üks anomaalia kohe trenni alul.

Enesetunne oli hea, jalad juba harjuvad jooksmisega. Sulaks kõnnitee jääst vabaks, saaks kindal pinnasel ka joosta :)


Eile käisin IntervallVenttis kah.
On ikka hea trenn. Õlad olid eile kuidagi tuimad ja väsinud aga muidu täitsa hää. Hüpetes sai väheke rohkem intensiivsust tõstetud ja see mõjutas kindlasti ka keskmist pulssi. Kahjuks Sportstracker ei töötanud eile (jälle) ja seega täpselt pulsi numbrit ei oska öelda.


Paremas servas asuvate linkide alla panin treeningplaani järgnevaks paariks kuuks. Võibolla pakub kellegile huvi :)

2 kommentaari:

  1. Kas sul on bluetoothiga vöö, et SportsTrackeri kontekstis pulsist räägid? Kuidas töötab? Kas telefoni seljataskus hoides saab ka signaali ilusti kätte?

    VastaKustuta
  2. Bluetoothiga vöö jah. Kui tahad telefoni seljataskusse panna, siis tuleb vööd keerata nõnna, et andur oleks kas käe all või seljal. Kui andur on tavapäraselt rinnal, siis on töötamine raskendatud ja pigem ei tööta.
    Kusjuures pulssi mõõdab kenasti ka siis kui andur selja peale keeratud - ise algul ei uskunud aga proovisin ja oh üllatust :)

    VastaKustuta