laupäev, 18. juuni 2011

Ei saa me ilma tuuleta

Viimases postituses sai märgitud, et täna hommikul plaanis pikem rattasõit. Eksisin arvutamisega :), polnud siin pikka midagi. St umbes 2 tunnine trenn oli "Mike" poolt ettenähtud. See ju pole pikk?!
Töökohustuste täitmise tõttu õnnestus eile magama saada umbes poole 3 ajal öösel ja väike kõhklus oli, kas ikka suudan ennast enne 7t üles ajada või mitte. Samas lootsin, et ju sajab, saab pikali tagasi :) - vähemalt magama minnes sadas.
Ärkamine viibis küll enam kui pool tundi aga samas sain üles ja oh üllatust ka vihma ei sadanud :). Küll aga ootas väljas "tore" tuul. Suunalt mulle isegi meeldiv - teine osa trennis / sõidust siis vastu.
Sõit ise oli selline rahulikum aga samas oli mõte, et väga rahulikult ka ei võta. Esimene pool trennist polnud mõtteid, et raske või nii. Teine pool ikka mõnel korral viskas sihukese tuulekese vastu, et tuli ikka kõvasti vajutada.
Omapärane oli ka olukord, kus tugev küljekas puhus ja tundsin ise, kuidas olen viltu rattal, et ratta asend ikka püstine hoida :)

Trenniaeg kokku 121 min, läbitud sai 47,8 km-i, keskmine kiirus 23,6 km/h, keskmine pulss 137 SLS, sellest 109 min aeroobsestsoonis.

Ühest omapärast asjaolust oli ka soov kirjutada.
Pole esimene kord ja arvata on, et ei jää ka viimaseks korraks aga sõites mööda nö kiirteed Tartu poole, siis pärast Vaidat ja seda suurt ja palju kasutatavat jalakäiate silda jooksevad üle Tartu mnt kõrgepinge liinid. Igakord kui ma sealt alt läbi sõidan õnnestub saada väike elektrilöök. Kuna see tuleb väikse sutsakana kubeme piirkonda, siis loomulikult ehmatab igakord :). Esimest korda tuli see ikka nii ootamatult, et hakkasin lausa ringi vaatama, et mis juhtuda võis.
Siiani pole mõistnud, millest selline löök tuleb aga eks see ole füüsikaga kuidagi seotud :). Kuna rattariided sünteetilised, siis võib olla tekib staatiline elekter jalgade edasi-tagasi liiklemise tulemine ja võib olla konkreetses kohas on elektrikaablid kas halvemini isoleeritud, asuvad madalamal või mis iganes, igatahes leiavad need kaks elektrilist impulssi teineteist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar