kolmapäev, 1. veebruar 2012

Mõned liigutamised

Pärast Viru maratoni sai üks päev puhatud ja trenni ei teinud üldse.

Esmaspäeval sai käidud tavapärases kivipallis. Seda korda oli meid meeldivalt palju koos ja võrkpall oli üllatavalt mängu meenutav. Jalgpallis ja korvpallis sai ka vähe joostud.
Kokku tuli liigutamist 1:26 jagu, keskmine pulss tuli 132, max 182. Polari keskkond kirjeldas trenni kui tempo treeninguks. Arvestades asjaolu, et rahulikema hetkede vahele sattusid mõned kiirendused, siis võib täitsa nõustuda selle määratlusega.

Eile oli kavas kaks trenni - suusatamine ja ujumine.
Algselt planeerisin nad järjest teha aga kuna soov oli esimest korda klassika suusk alla panna; teades, et Järve raja eest vastutaja oli Eestist ära; naine lastega kodus; soov õhtul pere keskel kauem olla ja võibolla midagi veel :), siis muutsin plaani ja läksin hoopis enne tööd Piritale suusatama.
Kavas oli lühike 40 minutiline treening, mis tegelikkuses muutus 32 minutiliseks - hommikul ei saanud piisavalt vara kodust ära ja tööle oli ka vaja ju jõuda :).
Üllatav oli see, et umbes pool 8 hommikul ei olnud veel Pirital raja hooldustööd lõppenud. Nii juhtuski, et klassika jälge seal siiski ei olnud ja loodetud vahelduvtõuke sõidu harjutamise asemel sõitsin hoopis paaristõukeid. Eks ta algselt kummaline oli :) aga samas ei midagi hullu.
Kuigi jalas olid klassika suusad, siis pidamist polnud ollagi. Pärast selgus, et see oli jääs :). Peab uurima, et mis juhtus, enda teada oli all määre kuni temperatuurini -30.

Sõitsin lühikest ja lauget kabeli (või mis iganes selle ringi nimi ka on) ringi. Sisuliselt siis üks väike tõusunukk vaid. Kui keha juba soe olin, siis proovisin seda tõusu paaristõukega sõita, õnnestus. Hoog küll kippus raugema aga samas sai ennast ikka üles pressitud. Viimase ringi ehk liuväljaku juures oleva tõusunuki lükkasin samuti paaristõugeka üles. Mõnus.

Pulsikell mõõtis keskmiseks pulsiks 148, max 165. Kohe näha, et klassika ja paaristõuge - pulss madalamal. Läbitud sai umbes 5,5 km-i.

Homme on järjekordne plaan minna Piritale ja jällegi hommikul aga selleks peab täna spordipoodi külastama ja mingi vesti ostma. Hirmutavad, et termomeeter võib hommikul -20 ja rohkemgi näidata.

Eile õhtul käisin veel ka ujumas. Pärast eilset on 3 korda veel jäänud.
Eelmisel nädalal erilisi edasiminekuid ei olnud ja natukene olin ka pettunud aga seadsin selleks nädalaks eesmärgi saada rinnuli ujudes jalgade töö korda. Eilse põhjal võib öelda, et juba õnnestub päris kenasti. Vaikselt sai ka käe liigutusi juurde tehtud aga see tahab selgelt harjutamist. Praegu veel ei keera ennast piisavalt küljele, mistõttu on liigset kangutamist ja noh kui siit edasi mõelda ka võimalikule hingamisele kõige selle juures, siis ilma, et pea korralikult küljele pöörduks on seda natukene raskem teha :)

Igatahes on neljapäevases ujumises plaan kinnistada rinnuli ujudes jalgade tööd, üritada käe paremat kasutamist ning suuta sellili olles nö naba vee piirile tõsta :). Eile sai proovitud aga ei õnnestunud jalgu vee piirile tõsta :). Kuidagi keeruline :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar