pühapäev, 4. märts 2012

Samm tihedamaks

Neljapäeval täiendasin pulsikella vidinate kollektsiooni sellise asjaga nagu jooksuandur ja laupäevase trenni ajal sai siis esimest korda seda ka testitud.

Test näitas siis seda, et kui ideaalne sammu sagedus on ~90 sammu minutis (ühe jalaga), siis mul tuli keskmiseks sammu sageduseks 77. Selleks, et kiiresti joosta tuleks seega tihedamalt joosta. Sammu pikkusega saab siis tempot reguleerida. Kui tihedust pole piisavalt, siis on kiirusel piir ees - pole lihtsalt võimalik teatud maalt kiiremini joosta.
Teine asi, mida 90 sammu kohta räägitakse on see, et see peaks kõikse loomulikum, krt teab :) aga kindel on see, et uuringute põhjal on see kõike normaalsem jalgade liigutamise tihedus.

Laupäevane test/trenn oli siis planeeritud jälle pikem jooks - 2:31 läks kokku, läbitud sai seda korda 19,1 km-i. Seda korda poolmaratoni kokku ei tulnud aga noh egas see polnudki ju eesmärk omaette. Eks olud olid ka oluliselt libedamad kui nädal varem.
Oludest rääkides, siis nõme oli see, et kohati oli jää, siis asfalt väljas jne. Õnneks siis sai tossu alt naelad ära võtta, kui ikka pikalt asfalti vastu vaatas aga noh tüütu oli ta kindlasti.

Pulsi numbrid näitasid 140/154, ehk siis sellised tavalised.

Järgmine nädal võiks siis proovida lühema otsa peal jalgade töö sagedust kontrollida. Pikema jooksu ajal pole mõtet ennast piinata :). Selline mõte oli ka, et kui nädala pärast sarnased kenad olud on, siis lähen raudselt rattaga "jalutama".
Suusad peaks ka talvekorterisse panema ehk põhjad määrdega kokku plödistama.

3 kommentaari:

  1. pisut oohv-topik, aga ssonna olevat meie viinamarjalurri kiitnud, mis TM aegu jurjevlastele viidud sai.
    sedasi.

    ryan

    VastaKustuta
  2. Kiidan kah, hüva jook. Võiksid kah lisaks sportimisele rohkem alkoholismusega tegeleda.

    Jööran

    VastaKustuta
  3. See on hea, et jook meeldis.

    Ma ei jaksa muust kui sportimisest kirjutada :)

    VastaKustuta