pühapäev, 13. mai 2012

SEB Tartu Jooksumaraton

Ja tehtud ta ongi. Järjekordne rekord :)
Noh pole keeruline teha rekordit, kui oled ainult 3 korda jooksnud seda võistlust :). Samas rekord tuli ka poolamaratonis - 1:38:45 - seda distantsi on saadud ikka mõned korrad rohkem joostud.

Aga kohe asja juurde - aeg tuli 1:49:05. Seega soovitud 1:50 sai ületatud. 1:45 oli täna selgelt liiga raske ja võimatu. Polnud jalas seda jõudu ja jaksu, et kiiremini joosta.

Kokkuvõttes võibki öelda, et liiga vähe pehmel pinnasel ja mägedes jookse oli. Nimelt jalad väsisid ikka päris korralikult ära. Pulss oli sedakorda oluliselt madalam kui nt ümber Viljandi järve joostes - keskmine 187, max 197.

Kui see kõrvale jätta, siis jooks oli hea. Algus oli kiire ja mõnus. Metsavahel nagu öeldud hakkas raske aga samas suutsin viimaseks 3 kilomeetriks ennast kokkuvõtta ja väärt aja välja joosta.
Koht samuti paranes, eelmise aasta 473 sai vahetatud 405 vastu. Kusagil poolel maal loeti kohaks umbes 435 aga pärast seda läks veel palju jooksjaid mööda. Seega lõpp oli vaatamata kõigele tõusvas tempos tehtud - kiire pilt protokollile näitas, et 21,1 kuni lõpuni läks minust mööda veel 3 jooksjat. Viimane neist umbes 50 meetrit enne lõppu :). Tegemist oli endise töökaaslasega ja kuigi ma hüüdsin, et nii ei ole ilus, ta mingil põhjusel ei kuulanud :).

Aga egas siin pikalt midagi põdeda ole.
Kui õnnestub lähen homme rullitan tunnikese, kui mitte, siis võibolla teen pika ja kerge-kerge rattasõidu hoopis. Eks vaatab seda asja. Teisipäevast on aga kavas hakata pikemaid rattatiire tegema. Mootorit on siin joostes saadud poputatud küll, seega tuleb hakata kiirust taga otsima. Ja no muidugi tuleb kõikse pealt saada uue rattaga sõbraks. Eelmisel nädalal tegin ta puhtaks ja tundus, et eelmine omanik vist otsustas ratta maha müüa, kuna kett oli õliseks ja sodi täis läinud :). Paska, sõna otseses mõttes, oli seal ikka väga kõvasti.
Kui rattaga sõbraks saab, siis vast suudab 4 tunni piiri Tartus alistada. Distants küll sel aastal pikem kui eelmisel aga oluliselt kergem ja parema veerevusega ratas ju ka all :).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar