neljapäev, 20. jaanuar 2011

Kuu aega maratonini

Nii ja ongi kõigest kuu aega veel jäänud Tartu Maratonini. Nagu alles oleks olnud rattaga sopas matkamine.
Mis siis tehtud TM-iks valmistumisel ja mis plaanis. Tehtud on trenni, eks see ole oluliseim.

Pärast septembris toimunud Kõrvemaa rattamaratoni sõitu on kolme kuu jooksul tehtud 123 tundi trenni. Suusatatud sellest ajast 36 tundi ja läbitud umbes 414 km-i. Selline normaalne tulemus. Mõnele tugitoolis istujale tundub kindlasti kohutavalt palju olema aga vähegi liikuvale inimesele ei midagi enneolematut. No ja proffidest, sh ka harrastajate tipust ei hakka parem rääkimagi. Need kindlasti küsiks, et miks ma trenni ei tee :).
Veel on ära tehtud selline asi, et TM-ile nimi kirja pandud, lisaks TM-ile ka teistele Estolopeti maratonidele. Esimene neist juba nädala pärast. Muide see Viru Maraton on uisutehnikas, stiil mida aasta tagasi kevadel paar korda nuusutasin lähemalt ja sel aastal olen nüüd tsipa sõitnud. Eks näis, mis saama hakkab. Nende Estolopeti maratonidega suuri plaane ei ole. Võtan asja kergelt, üritan lõpuni sõita. Üritan pingutada rohkem kui trennis aga veri ninast väljas plaani ei ole kindlasti olemas. Samuti pole oluline ei koht ega aeg. Kui see mõnus kulgemine tähendab viimast kohta, las ta siis olla. Kui head aega ja kohta, siis see boonuseks.
Teades, et TM-ile tuleb pikale distantsile 6000 osalejat (kui nüüd kohti viimasel hetkel juurde ei tehta) ja varemgi on olnud probleeme hommikul autoga Otepääle saamisel, siis pärast tõdemist, et öömaja otsimisega Otepäele olen lootusetult hiljaks jäänud tegin sihukese asja, et ostsin bussipileti Eurolines'i spetsiaalsele pakkumisele - viib pühapäeva hommikul TM-i starti (otse staadioni kõrval olevasse parklasse) ja pärast toob Elvast kenasti Tallinna tagasi. Hea diil. Ainus miinus, et 4.20 väljub see buss, kuidagi peab ennast bussijaama saama. Eks bussis magab edasi.

Juba sai räägitud ka, mis plaanis teha ehk siis treeningute jätkamise kõrval ka võistlustel osaleda. Praegune treeningplaan näeb ette, et Estolopeti maratonideks, v.a TM, spetsiaalselt ei valmistu ja pigem plaan neile minna kerge väsimusega hoopis. Eks näis, kuidas asjad lõpuks kujunevad.
Veel peab TM-i jaoks suuskade hoolduse aja kokkuleppima. Plaan on kasutada A&T Spordi teenust. Teenuse suur pluss on see, et suusad saab Otepäelt kätte, vähe lihtsam liikuda. Lootus on ka see, et kuna nad põhilise töö peaksid tegema koha peal viimasel ööl, siis äkki saavad suusad sellised, mis arvestavad ilma oludega. 2 või 3 päeva varem Tallinnas ära määrida lastes on oht väga vale asi sinna alla saada. Aga noh eks see lootus ole selline lolli uskumus :).

Ongi TM-ist praegu kõik.

Eile käisin ka suusatamas. Algne plaan klassikat sõita asendus uisuga hoopis. Oli päris huvitav, osaliselt libises suusk väga hästi ja siis teine hetk ei libisenud absoluutselt. Nagu oleks pidamismääret alla pandud. Katkus kinni jne. Omapärane kogemus, kunagi ei tea, kas järgmise sammuga libiseb jalg alt ära või läheb hoopis keha üle varba uppi :).
Ainus miinus oli kõrge pulss, kuid see otseselt seotud tervisega, mis pole väga kiita hetkel. Nohu + kerge köha ja selline haiglane olek = suusatama hakates umbes 20-30 lööki kõrgema pulsiga. Tavaliselt on see number 95 SLS või midagi sellist, eile oli 130 ja natukene alla. Aga pole midagi, eks ravib ennast. Tunda on, et eilne sport tervisele terviklikult mingit lööki ei andnud. Pigem ongi tatt nagu rohkem voolama hakanud, mida regulaarselt väljutades paberile tagab hea hapniku juurdevoolu verre ja see hoiab olemise hoopiski hea.

Eilse trenni kokkuvõte kah: 01:13:53, 14,5 km-i, 11,8 km/h, 171/184 SLS.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar