neljapäev, 27. jaanuar 2011

Tuleb õppida rahulikult sõitma

Eile nägi plaan ette kuni 3 tunnist suusatrenni. Idee oli see teha uisutehnikas, noh harjutada Viru maratoniks ja värki. Kuigi Virusse ei lähe ei hakanud plaane selles osas muutma.
Päris 3 tundi eile rajal ei olnud aga 2:46:06 tuli kokku, läbitud sai selle ajaga 37,5 km-i ehk keskmise kiirusega 13,5 km/h. Keskmine pulss tuli 166 SLS ja max pulss 191 SLS.

Otsustasin teha 2 umbes 13 km-i pikkust ringi ja siis vaadata edasi, palju veel jõuab teha jne. See oli väga hea otsus, muidu lihtsalt hakkab igav. Noh õnneks muss karjus ka kõrvas, see hoiab meele erksa.
Aga probleem on see, et kohe ei oska uisku rahulikult sõita. Algul läksin küll rahulikult peale jne aga pärast Ambrose mäest esimest korda üles minekut ei suutnud enam rahulikult edasi liigelda. Vaja ikka kihutada. Noh enda kaitseks võib öelda, et sõites ei tundunud see suusatamine väga suure kihutamisena vaid lihtsalt mõnusa kiire edasi liikumisena.
Tulemuseks siis esimene ring 13,57 km-i, keskmise kiirusega 14,71 km/h, keskmine pulss 175.
Ringi lõpus tegin väikse pausi mõtlesin, et nii ikka ei saa ja otsustasin hoogu maha võtta järgmisel ringil. Suutsingi seda, ringi pikkus tuli 13,3 km-i, keskmine kiirus langes 13,38 km/h peale ning keskmine pulss 167-le.
Kuna sõidetud oli umbes täpselt 2 tunni kanti, siis alguses mõtlesin, et lähen veel korra jõe parem kaldale aga siiski ei viitsinud. Tegin 3 ringi veel jõe vasak kaldal, kogu pikkusega 10,6 km, nüüd juba tõsiselt aeglaselt, sundisin ennat alguses, lõpus oli juba isegi natukene raske. Keskmine kiirus tuli 12,45 km/h ja keskmine pulss 157 SLS.

Ütleme nii, et see viimane 10 km-i oli juba uimamine aga keskmine ring mõistliku tempoga. Pulss võinuks paar lööki madalam olla. Esimene ring aga hea võistlustempo, kuhu siis natsa juurde veel panna saab.

Kokkuvõttes mõnus trenn, väsitav aga trenn peabki väsitama ju :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar