teisipäev, 26. juuni 2012

Elu pärast maratoni

On tavapärane, et kui mõni film ennast hästi müüb, siis kõikse pealt tuleb nö peamine stoori. Seejärel tehakse järgedeks lugu enne stoorit ja siis kindlasti ka lugu pärast stoorit. See on minimaalne plaan.
Ei saa kehvem ju olla :)

Tegelikult oli soov kirjutada sellest, et maratoni järgselt laupäeval olid jalad vähe kanged ja eriti just reielihased. Trepist või mäest alla jalutades andsid jalad endast märku.
Samas pühapäeval oli olemine juba vägagi ok ja nii sai pärast lõunal väike rulluisu tiir tehtud.

Sõidetud sai vaid 43 minutit, läbitud umbes 11,5 km-i (GPS ununes alguses tööle panna), pulss 131/173. Enesetunne oli väga hea - ei valutanud kusagilt, samuti tunne uiskudel oli kuidagi väga mõnus.

Esmaspäeval oli mõttes kas pikem rullitamine või rattasõit. Kuna ilm keerutas vett alla, siis ei hakanud ennast rullitama vedama. Tegin rattaga kergelt 52 min, läbitud sai 19,7 km-i, pulss 133/148.
Pean tunnistama, et algselt oli plaan rohkem sõita aga kuna sõidu keskel hakkas sadama ja ma polnud just kõikse soojemalt riides, siis otsustasin kodu tagasi minna. Kuigi enesetunne võib ju hea olla ei tähenda see, et organismi seisukohast poleks ühtegi jälge enam maratonist. Oht lihtsalt haigestuda on päris suur.

Nädala plaanide kohaselt on laupäeval kavas osaleda EMT Rullituuri 3ndal osavõistlusel, Pärnus. Lähen ja üritan maratoni distantsi läbi sõita (augustis tuleb Tartus koguni 48 km-i sõita). Loodetavasti ei ole päris viimane, kuigi vaadates eelnevate sõitude aegu, siis risk viimaste hulgas olla on enam kui olemas.

Mis trenne ma enne seda teha jõuan või saan, sõltub juba paljuski ilmast. Väga tahaks täna teha umbes 1:30-1:50 rullidel aga ilma ennustused lubavad kõik vihma. Eks näis. Samas homme/ülehomme peaks õhtuti kuiv olema aga kas ma siis enam soovin pikka rullisõitu teha, selles pole kindel.

Kui muud ei saa, eks vean ennast rattaga sõitma.

Üldiselt on aga pärast maratoni ära jooksmist kerge motivatsiooni kriis. Võib-olla tuleb enda selle aasta võistlused ja plaanid ümber vaadata - mõni lähemas tulevikus tulev võistlus ära jätta ja keskenduda vähematele võistlustele. Hetkel tundub, et liiga palju erinevate alade võistlusi satub järjest ja see tekitab keskendumisega probleeme. Liialt pilla-palla kipuvad asjad minema.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar