neljapäev, 28. juuni 2012

Tervis

Pikalt olen võtnud hoogu, et panna paar rida kirja ka tervise kohta aga siiani pole otseselt võimalust olnud, kuna tervis on jätkuvalt jamanud. Nüüd tundub, ptui-ptui-ptui, et võib kirjutada.

Enne Tartu Rattarallit, kusagil 22se mai kanti läks tervis halvaks - kurk valus, nohu, peavalu ja väike palavik isegi. Vast kõige hullem oli olukord 24/25 mai. Viimasest päevast on hästi meeles hommik, kus oli vaja kindlasti tööle minna. Pärast ärkamist asusin habet ajama - pool sain tehtud, siis läks olemine nii halvaks, et otsustasin edasi pikutada. Tunnike pikutamist ja seejärel sai teise poole näost ka korda :).

Natukene kergemaks läks sama nädala lõpus juba aga sellele järgnenud nädalal jätkus haige olemine. Seis polnud väga halb aga heaks seda ka ei saanud nimetada.

Asi pöörast selgelt paremuse poole alates juuni algusest, kuid siiski kurgu valu tuli aegajalt esile ja ka nina oli tatisem kui tavaliselt.

Õnneks kusagil 19nda juuni kandist läks olemine juba täitsa tavaliseks ja võib öelda, et viimase haiguse sai kehast ära koos maratoni jooksuga :). Vähemalt pole pärast seda enam eelnevalt kirjeldatud muresid tundnud.

Kokkuvõttes siis umbes 3-4 nädalat oli tervis niru. Millest väga halb oli vast 3-4 päeva. Kindlasti saanuks tervise korda kiiremini, kui poleks osalenud Tartu Rattarallil aga kus siis sellega :). Pealegi oli tegemist ühe hooaja olulise võistlusega, mida ei tahtnud ära jätta.

Mis selle haiguse tekitas - vot ei teagi. Räägitakse, et tippvormis organism on väga hell ja õrn :), võib olla siis oligi vorm mai lõpuks hea aga kusagilt õnnestus väike viirus külge pookida ja edasi läks nagu läks.
Eks põhjus võis ka selles olla, et päikest vähe ja organism talvest ja treeningutest kurnatud (kuigi on saanud erinevaid vitamiine tarbitud) ning seetõttu hakkas viirus kergemalt külge. Igatahes loodetavasti päikest hakkab rohkem paistma ja saab akusid laadida.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar