esmaspäev, 18. juuni 2012

Jälle nädal möödas

Üks nädal möödas, uus ees.
Nädal lõppes nii ja naa - laupäevane plaan sai kenasti täidetud aga pühapäevane plaan ei õnnestunud kohe üldse.

Laupäeval oli kavas hommikul ratta trenn - 2:45 sõitmist ning õhtul tunnike jooksu.
Tulemiks oli rattasõit 3 tundi ja jooks 55 minutit.
Ratas läks päris hästi, kiirust oli ja enesetunne rattal ka päris hea. Viimane 40 minutit oli vast rohkem kangutamist, jalg väsis ära, kuid üldiselt polnd väga hull. Läbitud sai 76,64 km-i, pulss 149/170.
Samuti sai tutvutud Juuli lõpus toimuva Fakto Auto Tallinna Rahvasõidu pikema distantsi raja nende osadega, mida veel polnud läbitud. Täiesti tundmatu tee oli Raasikult Kostivereni. Ülejäänud teed on nüüd vähemalt paar korda läbi sõidetud, kuigi tervet ringi pole veel kordagi läbi sõitnud.
Kõige hullem osa asub Raasikul - võibolla keerasin valest tänavast alla aga kui see oli õige tänav, siis tuleb võistluse ajal valmis olla aukudeks. Üksi sõites on hea, jõuab ümber aukude hüpata aga grupis võib see raskendatud olla.
Õnneks jääb trassile ka väga häid teelõike, hea asfaldiga. Profiililt on tegemist hea kerge rajaga. Mõned väiksed künkad jäävad teele aga grupiga sõites lendab neist kergelt üle.

Laupäeva õhtune jooks ei olnud väga kerge. Jalad olid hommikusest rattasõidust ikka vähe väsinud veel aga ei midagi väga hullu. Plaan oli joosta 20 min natukene rahulikumalt, siis 20 min natukene kiiremini ja lõpuks jälle 20 min natukene rahulikumalt.
Kusagil 35 minutit oli täis kangutamist ja raskust, pärast seda läksid jalad lahti ja olemine oluliselt kergemaks. Esimese kolmandiku liikumise kiirus oli 6:03 min/km (146/156), teise kolmandiku kiirus 5:05 min/km (161/165) ja kolmanda kolmandiku kiirus 6:16 min/km (150/163).
Kokkuvõttes teeb see 9,48 km, 153/165.

Pühapäeval oli plaan teha umbes 1:45 rulluisku ja mõtlesin seda teha Lillepi pargis selleks, et saaks segamatult sõita (poleks vaja jälgida autosid). Aga kui ei sega autod, segab ilm. Peaaegu terve päev sadas ja pärast lõunal tugevnes järjest tuul. Umbes kella 6 paiku õhtul läksin siiski Lillepi rajale kohale aga tegin vaid ühe ringi ja tulin rajalt ära. Põhjuseks libedus + sodi.
Lillepi rada asub suuresti puude all ja sellise tugeva tuulega, mis pühapäeval puhus, kandus rajale kõvasti prahti puude otsast - käbid, puuoksad jne. Lisaks polnud tuul suutnud mõningates kohtades teed ära kuivatada, mis koos puudelt langenud sodi tegi tee väga libedaks.
Otsustasin, et pole mõtet nalja teha. Kusjuures natuke hiljem hakkas jälle sadama, mis tähendab, et kui neid segavaid faktoreid poleks olnud, siis vast 3-4 ringi oleks saanud mõnuga teha. Edasi oleks pidanud ikkagi otsustama, kas sõita märjal või mitte.

Aga päris trennita päeva siiski mööda ei saatnud. Tegin rullitamise asemel hoopis tunnikese erinevaid omakahal ja väiksete raskustega harjutusi.

Nädal numbrites:
6 trenni, aega kulus 8:17, pulss jagunes 7:39 tsoon 1, 11 min tsoon 2 ja 27 min tsoon 3, läbitud sai 130 km-i, kaloreid kulus 6900 kcal, keskmine pulss 146.


Selle nädala suurim väljakutse on reedene Pärnumaa Võidupüha 1. Maraton. Minu jaoks tegemist esimese jooksumaratoniga. Samas lähen rajale kindla plaaniga mitte võistelda ja võtta asja kergelt - teha üks pikk trenn. Plaan on distants läbida umbes 5 tunniga või 20 min pealegi. Kella panen käele piiksuma kilomeetri ajaga, mis viiks 5 tunniga finishisse aga eks TP-des võib ka aega kuluda :).
Päris eelneva päeva raske trenni pealt ei julge maratonile küll peale minna aga päris trennita nädalat mööda ei saada. Võimalusel lähen täna teen täna pikema rulli ringi ära ja siis vaatab edasi. Neljapäeval teen kerge sörgi, kas midagi ka nende päeva vahel, sõltub juba enesetundest jne.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar