esmaspäev, 23. jaanuar 2012

Kuna sel laupäeval juba Viru maraton plaanis, siis tekkis vajadus ühe pikema trenni järgi ka. Pirital pikema trenni tegemiseks tuleb päris mitu korda mõnda tõusu ületada, Järvel muutub tüütavaks (samuti pole see rada seal väga heas seisukorras). Seega valisin trenni tegemiseks Harku ringi.
Eesmärk oli Nõmme keskuse küngastele mitte minna, et saaks mõnuga sõita jne. Laupäeval lasin suusad ka ära määrida. Tellitud sai kaks kihti floori vaba määret, tegelikkuses läks natukene rohkem, kuna suusk oli suhteliselt määrde näljas olnud ja kraami endasse imanud. Siit moraal - kiirmäärded on toredad aga teatud perioodiga tuleb ikka parafiiniga suuska loetada, muidu kaob kiirmääre sealt väga kähku ära.

Eks muidugi umbes 3 ajal rajale minnes oli juba rada korralikult siledaks sõidetud aga ma arvan, et määrimisest oli täitsa kasu. Suusk libises mõnusalt. Ja kuigi mõte oli kergelt sõita, siis nagu ikka - suusk libiseb hästi, siis jõuad kellegile järgi, kihutad mööda aga hoogu maha ei võta jne. Lõpuks jälle pulss kõrge ja meeles arusaamatus, et no miks ma kihutan.

Alustasin sõitmist Tähetorni tänava alt läbiva suusatunneli järgselt, sõitsin Harku ringile ja tegin seal 4 suurt ringi, neljanda ajal sõitsin tagasi algusse. Distantsiks kujunes 34 km-i, aega läks 2:27. Kiirus meeldiv, pulss ebameeldiv, 171 keskmine. Samas graafik näitab, et iga nö ringiga õnnestus pulssi alla suruda. Alguses kui jõudu ja tahtmist palju, siis sai oluliselt kiiremini tormatud. Edasi sai aga üritatud ennast rahulikkusele aga noh sellist asja ikka ei ole, et laseks sellise mõnusa 150se pulsiga. Alguses paar km-i võibolla tuleb välja aga siis on pulss stabiilselt 165-175 või siis kõrgem kui hoogu satun.

Harku ringist ka veel nii palju, et väga hea paaristõukega läbimise rada on. Selle pikema ringi peal on paar tõusukest, mis paaristõukes keeruline ületada aga muud kohad kõik paaristõuke peal sõidetavad. Võimalik, et tuleb minna ja teha ka klassika trenni ka seal.

Sõidust endast nii palju, et viimase ringi lõpp oli juba täitsa raske ja vaevaline. Aga sellele eelneval perioodil tundus, et juba nagu oskakski sõita :)

2 kommentaari:

  1. muuseas eile oli Järve rada ideaalses seisus

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eks seal ole jah see, et kord on korras ja korda pole. Tea siis enne kodust välja astumist, mis seis on.
      No ja väga palju üle tunni ei viitsi seal tiirutada kah :)

      Kustuta