esmaspäev, 11. aprill 2011

Kaks kärbest ühe hoobiga

või rohkemgi :)
Nimelt tõmban käesoleva postitusega kokku eelmise nädala lõpu ja terve nädala enda. Seega mitu teemat, mis vajavad kajastamist.

Laupäeval sai juba varem kajastatud rattasõidule tehtud peale kerge jooks. Mõte oli nii 45 min joosta, läks 47:04, eesmärk hoida pulss aeroobsestsooni ehk siis alla 146 SLS. Max number tuli 147 SLS, keskmine oli 138 SLS. Üldse tuli siis aeroobsest tsoonist väljas trenni aega 16 sekundit, seega enam-vähem ok.
Aga enesetunne oli üllatavalt hea. Alguses küll jalad, eriti kannid, andsid tsipa tunda aga vaikselt kulgesin, õhk oli tuuline aga soe ja väga hea oli. Läbida suutsin 6.05 km ehk keskmiseks kiiruseks tuli 7:46 min/km. Äärmiselt mõnus - tekkis mõte, et teinegi kord kasutada sarnast taktikat: hommikul pikem rattasõit ja õhtul kerge jooks peale.

Pühapäeval nägi plaan ette min 2 tundi, max 2 ja pool tundi trenni. Mõtetes plaanisin sinna 2:30 poole aega saada. Lõpuks kujunes trenni pikkuseks 2:21:54. Seega selline keskmine number. Läbitud sai 18,9 km, keskmise kiirusega 07:30 min/km, keskmise pulsiga 145 SLS. Max pulss oli 180 SLS.
Kui laupäeva õhtul oli mõnus kerge joosta, siis pühapäeva päeval olid jalad ja organismus ikka eelmisest päevast vähe väsinud (võibolla ka natukene lühikeseks jäänud öö uni määras oma). Igatahes oli raskem joosta ja et ikka eriti raske oleks oli ilmataat välja mõelnud vingerpussi, et tuul peab jätkuvalt kõvasti puhuma.
Tugev tuul mõjutas kindlalt tulemit ja eriti mõjutas see trenni keskel tehtud kiirendusi.
Nimelt oli mõttes, et teen jälle 1 km kaupa kiirendusi. Idee oli teha 5 või 6 kiirendust aga kuna kiirendused sattusid kõik vastutuulde, siis nagu vasta seina tambiks ennast. Lisaks ka kerge tühjus jalgades.
Aga 3 x 1km tegin ära:
1 km - 4:48 min/km, keskmine pulss 173 SLS
2 km - 5:05 min/km, keskmine pulss 173 SLS
3 km - 5:10 min/km, keskmine pulss 172 SLS

Kui nädala sees tehtud kiirendustel sain keskmise pulsi ikka 180 SLS peale, siis eile polnud seda rammu.

Nädala kokkuvõttes sai täidetud ja natukene ka ületatud veebritreeneri eesmärk. Treeningaeg tuli mõned minutid alla 10 tunni. Sai nii joostud, rattaga sõidetud kui ka nö jõutrenni tehtud.
Hea mitmekesine nädal. Täna puhkan ja homme alustab uue nädala treeningutega. Loodetavasti ilm paraneb ja tuul annab järgi. Plaan jälle kiirendusi teha.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar