teisipäev, 31. mai 2011

Mis edasi?

Nagu ütlevad klassikud - natukene solki on voolanud merre hetkest, mil rattarallil finisheerisin, seega õige aeg hakata mõtlema, et mida nüüd edasi teha. Pealegi on nüüd ju aega maa ja ilm, vähemalt esialgu tundub nii. Mis omakorda tähendab võimalust lükata vajalikke treeninguid edasi ja edasi. Edasi lükatud asjadega on ikka nii, et ära nad ei taha kaduda. Seega hakkame aga planeerima.


Vaatamata mõningasele nigelamale tulemusele Rattarallilt ei viska püssi põõsasse ja üritan kindlasti võetud eesmärgi - 15 tundi - ära täita. Selleks, et soovitu saavutada on vaja sõita Rattamaraton läbi keskmise kiirusega umbes 24 km/h (üritada võiks 25 km/h, siis väike varu :)). Iseenesest ei tundugi palju aga siiani pole seda suutnud teha :).


Rattamaratoni rada ei ole tehniliselt keeruline - kui nad just midagi muutma ei kuku :). Laskumistel võib erinevate sõitjate kiirus kindlasti erineda - palju sõltub ju kes su ees laskumisele lähevad jne. Siledal maal, mida rajalt leiab, pole ka vast probleemi edasi liikuda vajalikus tempos. Seega kiire analüüs näitab - nõrkus on tõusud. Eelnevatel kordadel (viimane aasta välja jätta) on ikka väga palju aega tõusudele ära kadunud. Ehk tuleb hakata tõuse kiiremini sõitma.


Esimesed mõtted, kuidas olla tõusudel kiirem on juba kogutud ja vaikselt hakkan neid ka ellu viima aga kui mõnel lugejal häid mõtteid on, siis ära ole kade jagamast :).


Pean ausalt tunnistama, et hetkel järgneva 3 (3,5) kuu kohta treeningplaani ei ole. Samas on võistlusplaan / kalender olemas :) - ääremärkusena lisan, et tegemist on plaaniga, mille 100%-st täitumist kindlasti taga ei aja:

Kuupäev Võistlus Distants Ala
19.06.2011 Rapla rull 16 Rulluisk
3.07.2011 Pärnu rullimaraton 20 Rulluisk
10.07.2011 Tallinna Rattamaraton 58 MTB
23.07.2011 Elva Rattamaraton
MTB
31.07.2011 Fakto Auto Tallinna Rattafestival 102 MNT
7.08.2011 Haapsalu rattaralli 97 MNT
14.08.2011 Jõulumäe Rattamaraton
või
Tartu Rulluisumaraton

MTB
21 Rulluisk
27.08.2011 Otepäe Rattamaraton
MTB
4.09.2011 Jüri Rullimaraton
Rulluisk
10.09.2011 Mulgi Rattamaraton
MTB

Need erinevad alad peaksid aitama suurendada lagedal kiirust ja parandama tõusude läbimise kiirusi.
Selleks, et ennast ühel või teisel võistlusel mitte ära lõhkuda tuleb kindlasti nende erinevate aladega vaikselt tegelda - treenida.
Aga enne kui suure hurraaga jälle treenima hakata, kavatsen nädala või paar võtta kergemalt. Kindlasti ei tähenda see, et mitte midagi ei tee aga pigem kaootiliselt ja kohe kindlasti ei ole plaanis pikki ja väga kurnavaid treeninguid.

3 kommentaari:

  1. kas jooksuüritusi polegi plaanis?

    VastaKustuta
  2. Selleks aastaks jooksud joostud :)
    Üldiselt trenni jooksuürituste jaoks ei tee aga ei saa välistada, et sobivate asjaolude kokkulangemisel siiski otsustan mõne jooksu võistluse teha.
    Nt mõlgub plaanis osaleda Pärnus rannas 3 km-i jooksul. Aasta tagasi sai seal käidud, miks mitte uuesti proovida, kui ise Pärnus olen.

    Ütleme nii, et jooksuüritustel osalemiseks raha ei soovi kulutama hakata :), kui tasuta saab, siis võib kaaluda minekut :).

    VastaKustuta
  3. Pean ausalt tunnistama, et hetkel järgneva 3 (3,5) kuu kohta treeningplaani ei ole


    niiiii ilus lause :D

    VastaKustuta