neljapäev, 28. aprill 2011

Väike trenn ja väike mure

Eile siis tegin väikse trenni - kerge sörk umbes 5 km-i, siis 10 x ~ 50 m kiirendusi max kiirusega.
Kokkuvõttes sai läbitud umbes 8,25 km-i, aega kulus umbes 1:03 ehk siis keskmine kiirus tuli umbes 7:37 min/km ja keskmine pulss 138 SLS. Max pulss kõigest 164 SLS - nii lühikese spurdiga ei suuda pulss väga kõrgele veel minnagi.

Mure seisneb siis selles, et pulss läheb ikka natsa liiga kiiresti ülesse kui liigutama hakkan. Samas taastumine ka kiire, seega baas nagu olemas. Soovituseks sain rohkem lühikesi kiireid lõike teha. Eks teeb neid nii kuda jaksab. Kindlasti ei muuda Tartu jooksuks suurt aga hea tulevikus arvesse võtta.
Eelnevalt kirjeldatud muret võib põhjustada ka täna töö juurest terviseuuringusse saadetud testide tulem, mille kohaselt on mul tegemist kehvveresusega ehk siis hemoglobiin (mis peaks hapniku mööda organismi laiali vedama) on madal. Põhjuseks raua puudus.
Eks viimast võib mõjutada ka treenimine ja kui vaadata numbreid, siis hemoglobiin on tegelikult normi piirides aga madalas otsas, raud siis natukene alla soovitusliku miinimumi. Seega pole välistatud, et suhteliselt palju trenni on ka neid numbreid madalamaks viinud, kuid kui see kõrvale jätta, siis väljendab verepilt selgelt vajadust, kas muuta toidusedel raua rikkamaks või täiendada toidusedelit lisaainetega raua sisalduse tõstmiseks.
Kui raua sisalduse ja hemoglobiini korda saab, siis on lootust, et pulss langeb ja kui nüüd teooriast õigesti aru sain, võib see mõjutada ka Vo2max tulemit (võibolla oligi madal hemoglobiin põhjuseks, miks sügisel oli vo2max tulem väga madal, samas kui muud näitajad olid väga korras).

Keeruline on see niivõrd-kuivõrd sportlase elu :)

1 kommentaar:

  1. osta apteegist rauatablette, väga kiiresti tunned, kuidas hoopis teine olek on. Muidu valge viin, liha ja maasikad. Nämm :)

    VastaKustuta